Det blev inget VM-guld på hemmaplan för Nicklas Dackhammar och hans besättning. Men seglingstävlingarna på Marstrand slutade trots det i jubel för Dackhammar, som körde hem en VM-bronsmedalj på hemmaplan.

"Varje gång man närmar sig land hör man jublet och det stärker en verkligen. Det är jättespeciellt att segla hem ett VM-brons hemma på Marstrand", säger skepparen i ett pressmeddelande.

"Extremt tajt"

I semifinalen förlorade skepparen och hans besättning i Essiq Team mot nyzeeländaren Phil Robertson, som vann VM-guld, och även i bronsmatchen var Dackhammar i underläge innan man lyckades vända till seger mot skepparen Torvar Mirsky, Australien.

"Det var extremt tajta race. Mirsky vann första och hade matchpoint direkt. Han ledde även andra racet, men vi kunde segla om precis i slutet och kvittera. Inför tredje och avgörande racet kände vi direkt att vi skulle ha bronset", säger Dackhammar.

Seglingstävlingarna på Marstrand är en av deltävlingarna på World Match Racing tour.

"Grymma starter"

Även på damsidan blev det svenskt jubel på söndagen. Anna Östling och hennes besättning i Wings blev i fjol historiska när de seglade hem den första titeln någonsin i damklassen på Marstrand.

Och under söndagen säkrade Östling den andra raka titeln genom att besegra Celia Wilson, Nya Zeeland, med besättning med 3–0 i matchseglingen.

"I dag tog vi ganska stabila segrar då vi gjorde tre grymma starter, då är det svårt att ta sig förbi oss. Sen kämpade tjejerna verkligen hela vägen in i mål. Marie (Berg) fick bommen i huvudet i går, men det stoppade henne inte från att tävla fenomenalt under finalen", säger Anna Östling i ett pressmeddelande.