Vita Hästens segersvit sprack i Västerås

Vita Hästen segersvit sprack. Men det var nära att man kom ikapp i Västerås. Hemmalaget vann dock med 3–2 till slut.

Adam Ginning.

Ishockey2019-11-29 21:14

Vita Hästen kom med rejält självförtroende efter sex raka segrar. Mot det ett Västerås som också var inne i en bra trend och gärna ville fortsätta på det spåret inför hemmapubliken i ABB Arena Nord.

Det var också Västerås som var lite hetare i den första perioden.

Vita Hästen var inte alls ofarligt men VIK hade det mesta och Oscar Masiello fick göra ett par viktiga räddningar så långt.

När hemmalaget fick sitt första powerplay kunde dock varken han eller laget stå emot. Lukas Zetterberg utnyttjade att Simon Krekula satt i utvisningsbåset och pricksköt 1–0 högt upp över Oscar Masiellos axel.

Det kändes logiskt så långt.

Vita Hästen skapade inte jättemycket i den första perioden som också slutade med ledning för hemmalaget.

I den andra var det återigen ungefär samma matchbild. Ganska jämnt men ändå med hemmalaget som lite hetare. Mitt i perioden kom dock en viktig sekvens där Filip Cruseman avslutade helt fri i två-mot-en för Vita Hästen men pucken hittade inte in i nätet.

I anfallet efter kom istället 2–0 sedan Västerås spelat snyggt och skapat ett läge med tomt mål för förre Hästen-backen Alexander Younan.

Han gjorde inget misstag och stänkte dit matchens andra mål och skapade därmed också rejäl uppförsbacke för Hästen.

Vita Hästen skapade lägen, hade bitvis lite tryck i offensiv zon i slutet av den andra perioden och när Jakob Stridsberg till slut skickade in en puck från blålinjen som seglade in högt över Jesper Myrenberg med 39 sekunder kvar till paus var det rejäl match igen.

Precis innan hade Västerås varit nära men Oscar Masiello gjort en jätteräddning med benskyddet.

2–1 stod sig perioden ut och rejäl spänning inför den sista.

Där var det Västerås som inledningsvis tog tag i spelet och snurrade en del runt Oscar Masiellos bur. Vita Hästen växte in mer och mer i perioden dock och hade bud på kvittering. Kvällens bästa kedja med Erik Borg, Simon Krekula och Arvid Degerstedt oroade ofta offensivt.

Det osade kvittering ett par gånger. Istället var det Kelsey Tessier som klev fram för hemmalaget. Första gången han fick chansen att skapa ett ryck i matchen träffade han stolpen. Andra gången spelade han fram William Wikman som kunde sätta 3–1.

Avgjort? Det var lätt att tro det men årets Vita Hästen ger inte upp och Linus Andersson kunde skicka in sitt 13:e mål för säsongen och göra match av det ända in på slutet. Laget gick också för det hela vägen men kom inte närmare och därmed sprack segersviten.

Tufft för Linus Andersson som dock svarade för ett mål mot Västerås.
Matchfakta

VästeråsVita Hästen 3–2 (10, 11, 1–1)

Första perioden: 1–0 (8.41) Lukas Zetterberg (Marcus Bergman, Daniel Öhrn), spel 5 mot 4. Andra perioden: 2–0 (11.36) Alexander Younan (Jerome Gauthier Leduc, Fredrik Johansson), 2–1 (19.21) Jakob Stridsberg (Kevin Elgestål). Tredje perioden: 3–1 (14.04) William Wikman (Kelsey Tessier), 3–2 (15.34) Linus Andersson (Viktor Lodin, Marcus Eriksson), spel 5 mot 4. Skotten: 25–34 (9–6, 7–14, 9– 14). Utvisningar: VIK: 2x2 min. Hästen: 4x2 min.

Karta: ABB Arena Nord