LÄS MER: "Tur att det är träningsmatch"

– Jag får ta med något positivt, jag gjorde några bra räddningar. Men jag är inte nöjd. Fem mål är för mycket. Jag skulle ha givit laget chansen att vinna, sa Kokman efter matchen.

Han grämde sig speciellt över Eric Gastonguays skott från sargen, matchens andra mål.

Artikelbild

– Det måste jag ta. Jag ska kunna gå upp mitt i natten och klara det, tyckte Kokman kritiskt.

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Precis som i mötet för några veckor sedan var AIK storleken större och klassen bättre över hela isen.

Det underströks med all tydlighet när AIK:s nye forward Daniel Muzito-Bagenda kontrade in 0–3 i Vita Hästens power play. Och som han avslutade med en dynghård handledare i Viktor Kokmans vänstra kryss.

Artikelbild

Det var ett genrep som lämnade en del att önska inför premiären mot Pantern.

– Vi har en vecka till på oss. Då ska vi vara redo. Det har varit lite upp och ned, nu såg jag ändå tecken i spelet som var bra, sa Viktor när assisterande tränaren Fredrik ”Grizzly” Eriksson väntade på att gå igenom matchen tillsammans.

Vita Hästens målvaktsbemanning är annorlunda mot förra säsongen. Då var rutinerade Pontus Sjögren mer uttalad förstamålvakt och stod de flesta matcherna. Viktor var back up.

Nu är Kokman och Marcus Hellgren Smed målvaktsparet.

– I år går vi in till ett blankt blad. Det är fajt varje träning. Vi är jättebra kompisar som båda vill spela. Skulle ”Grizzly” fråga mig 52 gånger skulle jag svara att jag vill stå varje gång.

Hur skiljer ni er i spelstil?

– Vi är lika stora, spelar ganska lika. Marcus är mer aggressiv och räddar mer. Jag är mer en positionsspelare.

Viktor är en egen produkt som känner extra för klubben.

– Jag är trygg i att det ska släppa snart. Jag längtar verkligen till premiären, sa Kokman.

Tränaren Leif Strömberg var inte speciellt nöjd.

– Vi gav bort tre–fyra mål. Släppte till mål som vi inte kommer att göra sen, i numerärt överläge och att dribbla på blålinjen. Vi respekterade inte att de har bra spelvändningar, sa Strömberg.

– Vi var inte där idag, men jag oroar mig ingenting. Du kan skriva vad du vill om den här träningsmatchen. De ska upp i elitserien och har en spelarbudget på 25–30 miljoner kronor. Men vi kommer att vinna mot dem i serien, sa han innan han gick tillbaka in i omklädningsrummet.