Det var lättade miner utanför hemmalagets omklädningsrum när det blev två poäng in på kontot. Inte minst efter att man åkt på ett tveksamt mål emot sig i andra perioden.

Det kändes som klar icing innan 1–2.

– Ja, nu är jag part i målet men det känns som att vi haft mycket emot oss. Och jag tycker vi hade det idag också. Jag tycker det är ett tveksamt domslut och det var det fler som tyckte på läktaren också hörde man, sa Fredrik "Grizzly" Eriksson om Matias Sointus mål i andra perioden.

Det var startskottet på några tuffa minuter där Vita Hästen var illa ute.

Där tappade ni koncepterna lite.

– Ja, det är lätt att det blir så. Det är sådant som händer, men det gäller att flytta fokus till det vi kan påverka så att det inte sitter i. Men det är klart att det blir känslor när man känner sig lite orättvist behandlad.

Den här gången lät inte Vita Hästen motgången påverka laget dock och på slutet fick man marginalerna med sig.

Artikelbild

| Fredrik "Grizzly" Eriksson (till höger) var nöjd med segern.

– Det är extremt viktigt och betyder massor. Att vi lyckades kvittera med några sekunder kvar bygger för framtiden och att vi även lyckades knipa straffläggningen sedan. Vi behöver alla poäng vi kan få, fortsatte "Grizzly" Eriksson.

Trots två poäng hade Hästen resultaten emot sig och tappade en poäng upp till säker mark, det skiljer nu elva poäng till Pantern med sju matcher kvar. Men Hästen-tränaren ville inte ge slaget förlorat.

Än räknar man inte med kvalspel innan det är helt kört.

– Jag tycker vi har bra chanser att klara det i och med att de andra lagen har tappat lite poäng och vi plockat kontinuerligt på slutet. Förhoppningsvis äter vi oss närmare, vi har en räcka hemmamatcher kvar och här är vi starka i år. Vi känner oss trygga här, sa "Grizzly" om Himmelstalundshallen och det som återstår av grundserien.

Vita Hästen tvingades spela utan unge Linus Andersson. Han blev sjuk inför matchen.