Hästen lyckades bryta den långa sviten

Vilket drama när Vita Hästen såg till att Modos långa segersvit bröts efter 4–3 i "Himpa".

Vita Hästen fick jubla.

Ishockey2019-11-20 21:21

Modo kom till Norrköping med en närmast fantastisk form, med hela tolv raka trepoängare.

Vita Hästen lät sig inte skrämmas utan inledde starkt och aggressivt. En snabb omställning gav också 1–0 efter bara 2.36, där Simon Krekula hittade Erik Borg framför kassen.

Ett mycket bra power play låg sen bakom tvåan. Hemmalagets spel med en man mer var i det närmaste lysande och utdelningen kom genom Simon Fernholms backskott. 2–0 efter 10.29.

Publiken trivdes rejält och Hästen fortsatte sitt fina spel resten av första perioden, där dock även Modo visade att man är ett riktigt bra lag med flera vassa chanser. Viktor Kokman höll tätt.

Hästen fick sen en drömstart även på mittenperioden när István Bartalis dundrade in trean efter bara 58 sekunder, mycket påpassligt framspelad av Linus Andersson.

Marcus Eriksson stod för nästa fina pass fram till nästa mål. Bakom målet slog han pucken bakåt, till Joakim Hälleström som sköt direkt. 4–0 var ett faktum drygt sju minuter in i perioden.

Här valde gästerna att byta målvakt, ut med Linus Lundin och in med Erik Hanses. Hemmalaget fortsatte att skapa rejäla lägen men den "nye" målvakten klarade. Gästerna tog en lite ovanlig chansning när man plockade ut Hanses drygt två minuter före pausvilan, för att satsa med en extra utespelare. Det draget gav utdelning när Mathias From reducerade till 4–1 med 53 sekunder kvar av perioden.

Hästen hade alltså en tremålsledning inför slutperioden. Den minskade när Jonathan Johnsson höll sig framme i röran framför Kokman och reducerade till 4–2 halvvägs in i perioden. Johnsson, som för övrigt har som vana att näta mot just Hästen.

Modo fortsatte att trycka på och reducerade igen med fem minuter kvar. Rejält svettigt läge i matchen för hemmalaget som mest fick slå ifrån sig. Tränaren Tony Zabel valde här att ta timeout för att försöka få Hästenspelarna att hålla undan.

Dramatiken var stor. Modo plockade ut målvakten med över två minuter kvar. Jens Holmström fick ett jätteläge att punktera matchen men fick inte in pucken i det tomma målet.

Oj, vad hemmaspelarna fick slita, men det gjorde man riktigt bra och hyllades med stående ovationer vid slutsignalen.

Tre starka poäng för Hästen inför fina 2 721 åskådare.

Skott totalt: 19–29.

Karta: Himmelstalundshallen