– Matchen var perfekt, vi gjorde två bra halvlekar. Vi hade sakerna på plats från början, vi har ju varit lite trögstartade i matcherna tidigare. Grabbarna visade både engagemang och vilja. Ska man vinna dem här matcherna så är det mycket vilja det handlar om, sa NHK tränaren Roger Glemhorn.

NHK var taggat, det syntes. Försvarspelet var så hårt att gästerna knappt kom till några skottlägen. När Skogås väl kom till lägen, storspelade målvakten Emil Löfgren som bland annat räddade två straffkast och ett friläge i den första halvleken. NHK var effektivt och drog snabbt ifrån med åtta bollar när första halvlek var färdigspelad.

NHK öste på likt den första halvleken och höll hela tiden en tio måls ledning – trots att Skogås kom ut med ny försvarsstrategi och punktmarkering. Deras försvarsspel och tuffhet lönade sig inte mot NHK som trummade på.

Artikelbild

Var ni beredda på deras försvarspel?

– Nej, egentligen inte och det är ju en sådan sak vi behöver titta på så vi har ett bra motdrag. Det är ju inte omöjligt att de kanske börjar med det nästa match, funderade Roger Glemhorn som inte var glad över den behandling som hans spelare utsattes för på slutet.

– Sista knuffen på ”Carla” (Oliver Carlberg) är inte så snygg, när de ligger under med nio bollar, de var lite frustrerade på slutet.

Femmålsskytten Oliver Carlberg hade hård markering på sig under hela matchen.

Artikelbild

– Det är ovanligt, men jobbigt. Det blir väldigt tufft en sådan här match när båda lagen vill väldigt mycket. Man får ta smällarna och le lite åt det, sa han om det första kvalmötet.