Sylvias spurt blev för mycket för Assyriska i nykomlingsmötet som slutade 4–2 till det färska division 1-laget.

Stadens andra respektive tredje bästa lag visade att det finns en solid grund att bygga på med en drös duktiga fotbollsspelare men som alltid hänger det en obekväm fråga över ett lag som ska kliva upp i seriesystemet: Räcker vi till?

– Vi har en helt ny trupp egentligen där många av våra nyckelspelare har gått iväg. Det är en jättetuff utmaning, men de jobbar hårt på träning. Målsättning är att det ska bli bra, säger Kim Hellberg.

Artikelbild

| Sylvias nyförvärv Majkel Bagir visade upp spännande egenskaper.

Som har sett Tarik Hamza och Hampus Lönn lämna för IFK Mariehamn.

IFK Norrköping la fram A-kontrakt till Manasse Kusu och Carl Björk medan Marwan Bazi skrev på för Norrby.

– Fem spelare lever som proffs idag tack vare sin tid i Sylvia. Det är fantastiskt. Hur många division 2-klubbar kan göra det?

Är truppen klar?

Artikelbild

| Majkel Bagir grattar straffmålskytten Daniel Andersson efter 2-2-kvitteringen.

– Det är en fråga för sportchef Adnan (Ergul) men det är klart vi letar spelare. Sen handlar det om att ge unga spelare chansen. I stort sett är det spelare födda 99,00 och 01 som spelar hos oss med ett par äldre. Sedan får vi se vad som kommer ifrån IFK. Om det kommer någon därifrån nu när vi är i ettan, svarar Kim Hellberg.

Ett av nyförvärven i vinter är anfallaren Majkel Bakir som satte två mål och hade ett tredje i nät som vinkades bort för offside.

Artikelbild

| Esat Jashari kommer dra ett tungt offensivt lass i Assyriska. Den hemvändande anfallaren satte två mål i 2-4-förlusten mot Sylvia.

En spännande, hämtad från Assyriska, att hålla ögonen på.

Assyriskas comebackande målkung Esat Jashari klev av konstgräset som tvåmålsskytt.

Artikelbild

– Han är duktig men har en bit kvar till formen. Vi är kanske inte helt klara med truppen, säger Johan Roxström som spelade hela matchen som mittback i Assyriska.

Efter att åkt på stryk mot Åtvidaberg förra helgen blev det en ny förlust mot ett division 1-motstånd.

Artikelbild

– Bra värdemätare för oss Vi fokuserar på försvarsspel, säger "Rocky".

Målsättning?

Artikelbild

– Som nykomling vill man alltid etablera sig sen hoppas jag att vi kan vara med och störa där uppe, säger Assyriskatränaren.