Och här blev det raka spåret för den helt otippade 19-årige Oliver Vall Johansson – en kille som endast spelat seriöst i ett år och nu snuvade alla "stjärnorna" på både ära och den stora prischecken som första platsen innebar.

– Det här hade jag inte alls räknat med.

Oliver var naturligtvis glad men också ganska överraskad så ny i gamet han är.

– Jag fick blodad tand efter att hoppat in i en korpmatch med lånat klot och slagit resultat på dryga 900, berättade Oliver som numera har köpt egna klot.

– Sedan dess har jag skaffat mig fem bollar och de jag trivs bäst med är uretanklot.

Men Oliver var inte först i släkten med att vinna den här tävlingen. 2011 segrade farbror John så nu fick närvarande farmor Kristina åter sola sig i segrarbucklans sken.

Även pappa Jimmy var stolt men mest nervös där han vandrade omkring bakom finalbanorna.

Det här var andra året i rad som en Örnenlirare vann tillika tvåhandsspelare. Fjolårsmästaren Markus Lenefjäll åkte ur i årets kvartsfinal. Här fick han stryk av ytterligare en överraskning – division 3-spelaren Dennis Rödin från hallaget Lejonen.

– Jag är så nöjd med min fjärdeplats, jag spelade ändå med ett 15 år gammalt klot, berättade han för alla som ville höra på.

158 startande var det i årets upplaga och totala prissumman uppgick till 69 000 kronor som fördelades bland de 24 finalisterna.