Lördagen den 8 juni får Västervik ytterligare en löparfest att se fram emot när Skärgårdsloppet arrangeras på Gränsö.

"Såväl inledningen som avslutningen kommer att bjuda deltagaren på något extra", meddelar Västerviks OK i ett pressmeddelande.

Med skärgårdsbåten Freden åker samtliga anmälda ut till starten vid Gränsö Slott.

Artikelbild

| I juni startar premiärupplagan av Skärgårdsloppet.

"Att transportera deltagarna med båt förstärker upplevelsen av att se Västervik från flera håll. Naturen på Gränsö är fantastisk. Det är lätt att bli hemmablind men faktum är att så stadsnära vildmarkskänsla är svår att finna på andra platser", säger tävlingsledaren Jakob Lööf.

Loppets två distanser; 9 och 15 kilometer, kommer att gå efter slingrande stigar, klippor, sandstränder och backar tills man närmar sig stadskärnan och kommer fram till "la grande finale". Det är en flytbrygga som tillfälligt sammanbinder vågbrytarna vid gästhamnen från Notholmen till Slottsholmen.

Därefter springer man rakt in i publikens jubel på samma arena som övriga inslag i Outdoor Festival denna dag (Västervik Swimrun och Västervik Toughest), där man bland annat får en medalj runt halsen.

"Med det här upplägget på motionslopp kommer deltagarna att få en upplevelse utöver det vanliga. Jag skulle tippa att bansträckningen för loppet är bland det finaste ett lopp i Sverige kan ha", säger Västerviks OK:s Rolf Johansson i pressmeddelandet.