Nyförvärvet i fortsatt målform i Åby

Åbys nyförvärv fortsätter att producera. I storsegern mot Sävsjö kom två nya fullträffar från Adam Wastesson.

Dubbelt måljubel för nyförvärvet från Finspång, Adam Wastesson.

Dubbelt måljubel för nyförvärvet från Finspång, Adam Wastesson.

Foto: Fredrik Rosander

Innebandy2019-10-12 18:58

Snacka om kross, mangling, överkörning...välj vilket ord ni vill. Åby Oilers besegrade gästande Sävsjö med hela 14–4 (4–1, 5–2, 5–1) inför 420 nöjda åskådare på hemmaplan.

Mathias Pettersson, som blev tremålsskytt till slut, inledde målfyrverkeriet redan efter 50 sekunder. Innan första perioden var över hade även en mer ovan målskytt presenterat sig – 17-årige junioren Elias Ericsson jublade över sitt allra första A-lagsmål i Åbydressen, vilket innebar 4–1 i första pausen.

Direkt i andra perioden slog nyförvärvet Adam Wastesson till med två snabba, 5–1 och 6–1 på ett par minuter. 21-åringen är nu uppe i sju mål på fyra matcher för sitt nya lag.

– Skönt, härligt att få göra lite mål. Det är bara att fortsätta producera, alltid kul att göra mål ju, sa Adam efter att ha sjungit segersånger med lagkamraterna i omklädningsrummet.

Adam, med KFUM Norrköping som moderklubb, har öst in mål senaste åren. Förra säsongen blev det hela 65 poäng (44 mål och 21 assist) på 19 matcher i Finspångs dress i division 2. Säsongen innan spelade han i allsvenskan, och även kval till SSL, med Strängnäs, där han svarade för 15 poäng.

Nu är det ettan som gäller och han lär göra en hel del kassar även här, var så säkra.

– Runt 40 poäng var målsättningen inför säsongen. Nu har jag gjort sju mål och två assist. Jag är inte så bra på att passa, bättre på att skjuta, sa han med ett leende.

Åby var totalt överlägset lördagens motståndare. Flera av hemmamålen var riktigt läckra med snabbt klapp-klapp-spel. Efter Adam Wastessons dubbla fullträffar var den eventuella spänning som möjligen funnits helt borta. Åby fick en behaglig eftermiddag mot storsegern.

– Jo, det kändes som det var avgjort då. Man ska inte underskatta motståndet, men när hela laget producerar är vi ganska överlägsna. Det är extra kul när det funkar så här för alla. Det har ju gått lite segt förut. Det brukar vara så att jag gör mål ganska tätt inpå varandra. Då kommer jag igång lite. Jag är sån, sa Adam.

Åby har inlett serien med fyra raka segrar, men det här var första gången som det var med stor marginal.

– Skönt att få en urladdning så här när det inte riktigt har lossnat för oss offensivt förut. Vi satte igång spelet snabbare från backarna än tidigare. Det gäller ändå att vara ödmjuk nu, vi har bara spelat fyra matcher så det är mycket kvar, sa nye tränaren Niclas Johansson.

Mål, Åby: Mathias Pettersson 3, Joakim Marcus 3, Adam Wastesson 2, Jonathan Pegler 2, Filip Lindberg, Elias Ericsson, Felix Karlsson och Jimmy Bagge.

Nöjd tränare, Niclas Johansson.
Nöjd tränare, Niclas Johansson.
Karta: Åby Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!