Nye sportchefen siktar på serieseger

Fotbollssäsongen är just avslutad. Då börjar nästa för Henric Andersson.

Henric Andersson, ny sportchef, har fått ihop en slagkraftig trupp i NFK.

Henric Andersson, ny sportchef, har fått ihop en slagkraftig trupp i NFK.

Foto: Fredrik Rosander

Futsal2019-10-18 11:00

Norrköping Futsalklubb trillade ur högsta serien i våras. Nu är det division 1 som gäller, det med ett prestigefyllt derby mot Ektorp som start på lördag.

– Klart att vi har en tanke att gå upp igen. Vi har en starkare trupp än förra säsongen, men sen vet vi att det ändå är tuffa tag. Nio lag tävlar om en plats, som sen får kvala mot en annan seriesegrare, så bara en av 18 tar steget upp. Vi känner dock att vi är ett SFL-lag, men vet också att exempelvis Ektorp och Falcao är bra, säger Henric Andersson, ny sportchef i Norrköping FK.

Spelande tränaren i Skärblacka har satt punkt för en lyckad säsong i trean. Han hann med ett besök på Malta – bland annat på EM-kvalmatchen mot Sverige – innan det nu är dags för nästa säsong att dra igång. Då med Henric som helt ny sportchef i NFK.

– Jag har inte varit superintresserad av futsal tidigare, men gjorde några enstaka matcher för några år sen. Nu ringde Muffe (klubbchefen Bajraktarevic) och tjatade lite. Han hade alldeles för mycket att göra, gjorde i princip allt i klubben och kände att han behövde ha hjälp, och jag har ändå byggt upp ett kontaktnät under mina år i fotboll. Till stor del är det samma spelare i futsal som från tvåan till fyran i fotboll, säger Henric.

Nye sportchefen inledde med ett i stort sett blankt papper, men har undan för undan fyllt på truppen och anser sig nu ha ett "grymt" lag.

– De flesta är kvar från förra säsongen, men vi har även fått in en del nytt.

Bland de nya finns Johan Andersson, Kenan Mustafic, Merdin Kojic och Åbys innebandyspelare Petter Vester.

Nye tränaren Anes Cesko.
Nye tränaren Anes Cesko.
Karta: Mässhallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!