Tre allsvenska omgångar återstår att riva av efter landslagsuppehållet. Men silly season lever året runt och redan nu planeras det för nästa års trupper.

I IFK Norrköping har bland andra Kalle Holmberg och Gudmundur Thórarinsson utgående kontrakt och klubben har sagt sig vilja jobba på att behålla båda spelarna.

Nu kommer också uppgifter om att IFK är på spelarjakt utanför Östgötaporten. Möjligen som en back up om Holmberg inte skulle bli kvar som forward.

Det är Sportexpressen som skriver att IFK samtalar med Östersunds FK om anfallaren Dino Islamovic. En första kontakt ska ha tagits mellan klubbarna.

Dino Islamovic är 25 år, född i Ljusdal, och har en intressant internationell karriär. Han prövade vingarna, utan att lyckas, i engelska Fulham 2012–14. Därefter följde två säsonger i nederländska Groningen, där han åtminstone står noterad för elva matcher.

Efter återkomsten till svensk fotboll blev det först 27 matcher och åtta mål för Trelleborg 2017, när laget gick upp till allsvenskan. Därefter värvades Islamovic till Östersunds FK där han har gjort sex mål och tre assist i år.

IFK Norrköping har som policy att inte uttala sig om spelare utifrån och eventuella diskussioner med andra klubbar.