Det såg tungt ut ett tag för laget från Borås, men nu har man lyft rejält i superettan och mot Halmstad kom under söndagen fjärde raka segern.

Det märks och känns på alla sätt i klubben.

– Förut var det lite panik, men nu känns det bättre. Vi kanske behöver några poäng till men det är inte samma känsla längre. Det är inte kniven mot strupen, säger Pontus Almqvist till Sporten.

Artikelbild

| Pontus Almqvist från en U21-match med IFK.

IFK-spelaren har varit utlånad till Norrby sedan i somras. Där har han fått stort förtroende och spelat 13 seriematcher (åtta från start) totalt. Mot Halmstad kom också första målet när han tryckte upp 1–0 för laget i bortre krysset.

– Det var fint faktiskt. En utspark från deras målvakt som kom lite snett, jag agerade, tog ner bollen och tänkte att jag skulle komma framför deras spelare. Det var en touch hela vägen och sedan sköt jag med vänstern i bortre, säger Almqvist om målet som kom efter fint väggspel i straffområdet.

Laget ledde med 2–0 innan Halmstad, som kämpar i toppen, kom tillbaka men det var ändå Norrby som fick sista ordet med ett 3–2-mål på övertid när Alen Krasnici kunde sätta bollen i tomt mål efter en stark löpning i en kontring.

Samtidigt som glädjen över segern och målet var Pontus Almqvist lite besviken på varningen i första halvleken. Hans tredje och därmed är han avstängd mot Varberg i nästa omgång.

En match han gärna hade spelat med tanke på att han var utlånad till just Varberg men inte fick så mycket förtroende där första halvan av säsongen.

– Jag var riktigt sugen på att spela den, medger Almqvist själv.

Nu blir det inte så, men tiden i Norrby är annars positiv för den 19-årige mittfältaren som kommit rätt in i sin nya klubb.

– Det känns bra. Det är mycket hjärta i klubben, bra konkurrens och jag har också fått mycket förtroende. Det är det jag har behövt. Det passade mig perfekt att få komma hit och spela. Jag har aldrig spelat seniorfotboll förut, säger Pontus Almqvist som har fem matcher (avstängd den första) kvar av utlåningstiden i superettan.

– Sedan ska jag väl tillbaka till Norrköping och se hur läget är där.

Hur mycket kontakt har du med IFK nu när du är utlånad?

– Vi har bra kontakt. Jag snackar mycket med dem, både med Jens (Gustafsson) och Stefan (Hellberg), svarar Pontus Almqvist efter att ha gjort sitt första mål i superettan.

I samma match satt förre IFK-spelaren Andreas Hadenius på bänken hela matchen. En annan utlånad IFK:are, Alfons Sampsted, gjorde också sitt första mål i superettan för Landskrona. Laget föll dock hemma mot Frej (3–4) och ligger illa till i botten av tabellen.