Det är Fotbolldirekt som pratat med IFK-mittfältaren, som den här säsongen spelat med Sylvia i division 2, där han berättar att han tränar med Östersund den här veckan.

– Jag skulle gärna ta del av allt som Östersund kan erbjuda. Men det är upp till mig att visa vad jag går för nu. Men jag tycker att det gått bra de här första dagarna och jag hoppas att ÖFK tycker detsamma, säger han till sajten.

Bazi slet av korsbandet och missade hela 2017. När han var tillbaka och spelklar igen säsongen som gick blev det speltid i Sylvia dit han lånades ut från IFK.

– Jag strävar så klart så högt som möjligt med fotbollen. Jag vill spela elitfotboll och jag vet att jag klarar det om jag får chansen. Tanken var inte att spela division 2 i år men eftersom jag kom tillbaka från en skada fick jag börja om där. Det har varit en del andra klubbar som hört av sig, även någon allsvensk, men nu är jag i Östersund och hoppas övertyga ledningen här, fortsätter Bazi.

Redan tidigare berättade Sporten att han kände för att testa vingarna någon annanstans.

Nu verkar Östersund vara ett hett alternativ.

IFK verkar i nuläget i alla fall inte vara förstaalternativet. Marwan Bazi fortsätter till Fotbolldirekt:

–  Kontraktet med IFK Norrköping går ut den 31 november och som det ser ut nu så kommer jag inte spela där nästa år. Jag vill söka mig vidare för mitt eget bästa och förhoppningvis hitta en allsvensk klubb som tror på mig.

Han fortsätter:

– Jag har fått jättebra vibbar! Det är fantastiska killar i laget och jag känner Tesfaldet Tekie sen innan då vi båda spelade i Norrköping. Man de andra är också härliga och man kommer snabbt in i gruppen. Sen tycker jag att allt känns väldigt proffsigt. Alltifrån frukosten till träningen och efteråt. Det är en väldigt bra utvecklingsmöjlighet att spela här.

Det innebär att Marwan Bazi inte ser ut att följa Sylvia upp i division 1.

– Vi försöker behålla alla, men Marwan har deklarerat att han vill testa någon annanstans, säger sportchefen Adnan Ergül till Sporten.