Den tidigare allsvenska skyttekungen har inte riktigt fått det att stämma den här säsongen. I alla fall som tidigare – och speltiden har inte heller blivit som Kalle Holmberg har önskat sig.

Det finns tid att göra något bra av 2019 fortfarande och anfallaren har visat att formen är på väg åt rätt håll.

– Det kändes bra. Det har gått lite tungt och jag har inte spelat så mycket. Så det var skönt att vara tillbaka nu, absolut, sa han efter IFK:s söndagsseger mot Helsingborg.

Artikelbild

Där visade han vägen med sitt 1–0 efter 25 minuter. 27 raka passningar inom laget avslutades med Gudmundur Thórrinssons inspel till Holmberg som slog till på ett tillslag.

Perfekt i bortre hörnet.

Anders Lindegaard i HIF-målet chanslös.

– Jag fick en bra boll av "Gudi" och fick en bra träff. Skönt att den gick in.

Artikelbild

Vad betyder för er som lag att få en sådan seger?

– Klart att det är viktigt. Vi jobbar mycket med anfallsbiten på träningarna men har inte riktigt fått det den här islossningen i någon match egentligen. Så det var skönt, speciellt här hemma. Jag tycker att vi spelade bra också.

En viktig vecka ni har bakom er också.

– Ja, mot Sirius tycker jag att vi gjorde en stabil match med en bra andra halvlek där vi fick med oss en viktig seger. I cupen ska vi vinna, men vi ställde upp med många som inte spelat så mycket och som gjorde det bra där. Och så den här seger, så en bra vecka, absolut.

Liksom flera andra insåg Kalle Holmberg förstås att lagets läge är lite sämre nu än ifjol. Det är lite större avstånd till toppen nu än då.

Hur ser du fram mot hösten?

– Det ska bli kul. Det är många roliga matcher, framför allt här hemma. Fortsätter vi spela som vi gör kan vi vara med och slåss om det. Det var lite samma sak förra året, men nu är vi lite längre ifrån bara.

Själv hoppas han förstås på fortsatt förtroende – och fler mål. Då kan säsongen sluta positivt för både Holmberg och IFK.