Holmberg: "Jag stänger inga dörrar"

Kalle Holmberg närmar sig comeback. "Jag missar en match till, sedan är jag nog redo", säger IFK-anfallaren.

Kalle Holmberg börjar närma sig comeback.

Kalle Holmberg börjar närma sig comeback.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-10-03 13:54

Frånvarolistan har den senaste tiden innehållit tre spelare framför allt. Men det börjar ljusna i IFK på den fronten. 

På torsdagen tränade Simon Thern en del med kollektivet igen efter sin sjukdomsperiod, Maic Sema körde helt och hållet – medan Kalle Holmberg kände på det lite i början av passet.

– Skönt att vara ute på planen. Jag var ute lite själv också med Marcus (Linnér, fysioterapeuten) i förrgår, men annars var det här första gången med lite tempo. Det kändes bra. Det är fortfarande lite svagare i låret, men helt okej, säger Holmberg.

Han fick flera smällar mot samma lår för ett par veckor sedan och har stått vid sidan sedan dess. Han kommer inte vara aktuell mot Sundsvall på lördag heller (liksom Simon Thern), men därefter väntar ett landslagsuppehåll.

– Jag missar en match till, sedan är jag nog redo när jag får några veckor till när landslaget spelar, säger Kalle Holmberg.

– Det var några upprepningar av samma smäll och blev till en intramuskulär blödning som satte sig långt in i muskeln. Det blev en ordentlig smäll.

Holmberg hade efter en tuffare start på säsongen hittat formen igen och slagit sig in i startelvan precis när skadan kom. Därför kom den med dålig tajming på så sätt.

– Peppar, peppar så har jag nästan aldrig varit skadad. Den här kom olägligt när jag var inne i det, det gick bra och jag kände mig stark. Men det kunde ha varit värre också, säger IFK-anfallaren och fortsätter om lagets fina form:

– De har inte behövt mig ändå. Men nu ska det bli roligt att köra med laget igen.

Kalle Holmberg är en av de som har ett utgående kontrakt. IFK-managern Jens Gustafsson har dock varit tydlig med att han gärna ser ett nytt avtal underskrivet av anfallaren.

Han säger att han vill att du ska förlänga, vad säger du då?

– Mitt fokus just nu är att komma tillbaka hel och spela de här tre matcherna som är kvar efter uppehållet. Sedan får vi väl ta en diskussion efter det. Jag har haft jättebra år här, vi får se vad som händer.

Är förlängning här ett alternativ?

– Det är det absolut.

Det kändes som att du varit ganska klar tidigare med att du vill vidare, har det svängt lite där ändå?

– Både och, jag har gjort tre och ett halvt år här nu och känner mig kanske inte klar med allsvenskan men ändå vill jag kanske testa något nytt. Men inget finns på bordet än. Helst vill jag utomlands men jag stänger inga dörrar. 

Men Jens tjatar på dig?

– Han är på mig titt som tätt, haha.

Kalle Holmberg börjar närma sig comeback.
Kalle Holmberg börjar närma sig comeback.
Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!