LÄS MER: IFK-aren testar hos konkurrenten

LÄS MER: Marwan vill testa vingarna utanför stan

Förra veckan var IFK Norrköpings Marwan Bazi och provspelade med allsvenska konkurrenten Östersund. Bazi, som under den gångna säsongen varit utlånad till Sylvia, var i den norrländska staden från förra måndagen till i fredags. Efter åkte han till Irak och tränade med landets U23-landslag.

– Jag är nöjd med den veckan och är glad att jag fick chansen att visa upp mig, säger Bazi som nyss hämtat upp sitt bagage på Arlanda efter Irak-vistelsen.

Hur gick det att provträna?

– Väldigt bra för min del. Jag kom dit och visste vad jag gick för, svarar Bazi och fortsätter:

– Jag har tillhört den här nivån i minst tre år och vet vad det handlar om, så jag kom väl förberedd.

IFK-mittfältaren var inte bara nöjd med sitt spel under veckan. Han tycker även att Östersunds bemötande var av högsta klass.

– Det är en väldigt bra och professionell klubb. Allt är upplagt på ett proffsigt sätt och får man vara i en sådan miljö så blir man väldigt glad och till slut kan man komma ut i Europa, berättar Bazi.

Efter besöket i Jämtland förstår Bazi nu hur så många ÖFK-spelare kunnat ta klivet från allsvenskan till att spela utomlands.

– Efter att ha varit där förstår jag hur spelare som Ken Sema, Saman Ghoddos och Brwa Nouri har kunnat ta sig dit där de är, säger han.

Vad fick Östersund för intryck av dig?

– Jag vet att de var imponerade och glada att få se mig där, men jag vill inte gå in exakt på hur långt jag kommit där, men de är nöjda med mitt provspel, svarar Bazi.

Var Bazi spelar nästa säsong är i dagsläget oklart. Han är förväntansfull på vad som kommer hända när transferfönstret öppnar.

– Nu har vi en vinterperiod som kommer med ett transferfönster som kan bli spännande för min del, säger Bazi.

Och att hitta en ny klubbadress tror Bazi inte kommer vara några större problem.

– Jag är 20 år och har spelat i en allsvensk toppklubb, så jag har bra saker på mitt cv. Just nu känns det okej och jag vet att det kommer bli bra, säger han.