– Vi har fått in cirka 500 anmälningar, vilket är nästan 200 fler. Det är väldigt positivt, speciellt då många anmäler sig på plats, säger Magnus Nilsson från arrangörsklubben Västerviks IK.

Rekordet, som sattes för två år sen, ligger på drygt 1 000 deltagare totalt för barnlopp, gå- och löpklass.

Bansträckningen ser ut som tidigare, där det stora loppet är på sex kilometer medan barnloppet sträcker sig över 700 meter.

Artikelbild

| Barnen springer ungefär 700 meter i barnloppet.

– Barnen startar vid den nya badbryggan vid Slottsholmen och har samma målgång som det stora loppet vid Grönsakstorget. Alla barn som fullföljer får en medalj.

Har ni några nya inslag i år?

– Ja, vi har ett sprintpris där den som kommer först fram till 150 meter vinner ett säsongskort för VIK:s alla hemmamatcher i Hockeyallsvenskan. Men det gäller att fullfölja loppet också för att få priset. Det kommer att gå ruskigt fort. 150 meter är strax innan Lilla strömmen så att det blir en liten bromssträcka för att hinna svänga, berättar Nilsson med ett skratt.

Sen tidigare finns VT-priset, där man efter halva sträckan kan plocka upp en tidningsbunt och bära med sig resten av loppet för att vinna en halvårsprenumeration på Västerviks-Tidningen.

Artikelbild

| Karhu Run handlar inte bara om prestationer. Det är lika mycket en folkfest.

– Den ligger mitt på Fiskaretorget där publiken lätt kan följa vem som väljer att ta med sig den. Den brukar plockas upp ganska tidigt.

Enligt smhi.se ser det ganska grått ut på måndagens väderprognos.

– Det gör inget om det inte är för varmt, bara det inte regnar. Antalet anmälningar påverkas ju ofta av vädret. Men vi hoppas på en riktig folkfest, avslutar Magnus Nilsson.