Fjóluson: "Jens har mitt nummer"

IFK Norrköping söker en mittback. Jón Gudni Fjóluson, 30, önskar mer speltid i Ryssland. ”Han har mitt nummer”, hälsar försvararen till sin före detta tränare, Jens Gustafsson.

Jón Gudni Fjóluson har svårt att ta en startplats i Krasnodar.

Jón Gudni Fjóluson har svårt att ta en startplats i Krasnodar.

Foto: Niclas Sandberg

Fotboll2019-11-21 15:36

Det är ett uttalande som ska tas med en rejäl nypa salt. 

Även om Jón Gudni Fjóluson inte är supernöjd med fotbollstillvaron i den ryska storklubben har islänningen ett kontrakt som sträcker sig till 30 juni 2021 och en lönecheck på en helt annan nivå jämfört med vad hans gamla klubb kan erbjuda.

Men med det skrivet – Fjóluson önskar mer än vad han får just nu.

– Det är ingen optimal situation. Jag får bara spela om det är skador eller avstängningar, säger mittbacken till Sporten. 

Under tiden i ”Peking” var backen ett stort utropstecken med sitt resoluta spel och fina uppspelsfot.

Krasnodar köpte loss 30-åringen i augusti 2018. 

Coachen Sergei Matveev håller inte Fjóluson som en startspelare och det tar på tålamodet, medger IFK:s ex-back.

– Det är en mental fight. När alla är friska är det tillbaka till bänken. Jag var med i omgångens lag någon gång och sådär. Jag försöker men räcker inte riktigt till, fortsätter Fjóluson.

Den här säsongen har det blivit sex starter i ligan att jämföra med de fem gånger Fjóluson var i startelvan debutåret i Ryssland.

– Det har väl inte varit nära att jag ska byta till något annat, men jag håller dörren öppen. Det finns ju en chans att det kan hända saker i januari när transferfönstret öppnar.

IFK har sagt att de plocka in en mittback? 

– Han (Jens Gustafsson) har mitt nummer. Det är bara att ringa. Nej, det var mest ett skämt men jag hade en fantastisk tid där. Jag har bara positivt att säga om Norrköping, säger Fjóluson.

Hur långt ser du karriären?

– Tycker du jag börjar bli gammal, ha ha ha. Jag har kontrakt ett och ett halvt år till. Jag ångrar inte att jag tog chansen. Det är en storklubb jag är i och vi spelar i Europa. Att jag kunde få den här chansen så sent i karriären var också något som spelade in. Jag har haft tur med skador och kunnat köra på. Det enda som jag haft egentligen är den där huvudskadan i Norrköping. 

I Krasnodar håller Fjóluson svenskan igång med Kristoffer Olsson, Marcus Berg och Viktor Claesson på en daglig basis.

Erik Hamrén har med Fjóluson i sin landslagstrupp men även där är det sparsamt med speltid.

– När jag fått spela i klubblaget har det ibland varit som sexa. Ett par gånger på mitten. Det har fungerat bra men som helhet vill jag självklart ha mer speltid. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!