Ektorp har siktet inställt på högsta ligan

Paul Chamoun från Ektorp räknar med utsålt i derbypremiären. "Alla snackar om matchen", säger han.

Paul Chamoun var med och bildade Ektorp Futsal-Klubb 2018.

Paul Chamoun var med och bildade Ektorp Futsal-Klubb 2018.

Foto: Johny Daagh

Futsal2019-10-18 14:00

Chamoun var med och drog igång Ektorp Futsal-Klubb förra året. Det blev idel storsegrar i division 2 under debutåret och efter ett högdramatiskt kval i Kalmar tog klubben steget upp i ettan. Där vill man inte stanna för länge heller...

– ,På sikt vill vi gå upp till SFL (Svenska Futsalligan). Vi har mött lag från högsta serien och fått beröm. Både Örebro (som besegrades med 6–1 nyligen) och Hammarby som vi spelade mot i fjol tycker att vi hör hemma där, säger Chamoun.

Norrköping Futsal Klubb, där flera av Ektorpslirarna också har spelat, ramlade ur SFL i våras. Det är alltså upplagt för ett prestigefyllt derby när lagen möts redan i lördagens premiär i Mässhallen.

Paul Chamoun är riktigt taggad inför det mötet.

– Vi räknar med fullsatt faktiskt. Det finns knappt någon jag känner som inte ska dit. Det blir en perfekt start, säger han.

Vem är favorit då?

– I mina ögon är vi favoriter. Många av de bästa från NFK har gått till oss och jag tycker vi har den bredaste truppen.

Blir det hårda tag?

– Haha. Det är ju många kompisar i lagen men när man tar på sig skorna ser man bara motståndare. Sen får man vara vänner efteråt.

Bröderna Drazen och Slaven Novoselac, med landslagsmeriter från Bosnien, är spelande tränare. De bästa som går att få enligt Paul Chamoun.

– De lär ut med sån gnista och passion och får alla att lyfta sig flera nivåer. Allt taktik som de har visat har också funkat på match, säger han.

Haris Sijaric, också med ett förflutet i NFK, har åkt på diskbråck men hoppas kunna spela senare under säsongen.

Ektorps glädje efter kvalet i Kalmar i våras.
Ektorps glädje efter kvalet i Kalmar i våras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!