Dolphins stal fjärde raka segern

Även om spelet svänger så får Dolphins med sig segrarna. Hårdsatsande Jämtland fick se sig besegrat av hemmalaget på fredagskvällen, efter 94-80.

Mikko Riipinen.

Basket2019-12-06 20:48

Det var två lag som slickat såren under speluppehållet, med varierad framgång.

För Jämtland växte skadelistan.

Dolphins med tre raka segrar, hade en bättre återhämtning och bara unge Vincent Taylor utan matchställ före uppkast, men med på bänken.

Uppehållet visade sig också när matchen startade.

Lagspelet och valsituationerna ute på parketten hackade matchen igenom, något som kompenserades med vilja och attack. Det blev en oförutsägbar tillställning.

Dolphins kunde inte utnyttja Jämtlands 13 turnovers i de två första perioderna utan det stod 45–43 i halvtid.

Om det fanns en fördel för hemmalaget var det att Torbjörn Gherke tvingades matcha sin knappa tio spelare hårt

Tredje perioden var på nytt jämn, 24–22, och 69–65 var knappast något utrymme för en lugn kväll – för Mikko Riipinen på coachbänken.

I fjärde perioden fick Dolphins ett litet ryck efter att LaDarien Griffin blockat Jämtlandsspelarnas attacker och Tyre Gathright sänkt en trea som väckte hallen. Gästerna tog timeout vid 77–70.

LaDarien var en klippa under korgen, tillsammans med Anton Saks.

Mindre taktiskt beslut var Justin Gordon som snackade till sig sin femte foul och försvann med knappa tre minuter kvar för Jämtland.

Matchen kändes klar när oberäknelige Jeril Taylor stal bollen och dunkade i 88–75.

Dolphins kunde till slut vinna med 94–80 efter Anes Zekovic tryckt i matchens sista dunk och Thomas Massamba sänkt de betydelselösa sista straffarna.

Det blev fjärde raka segern för Dolphins som tog steget förbi Jämtland i tabellen.

Det fanns en del små ljusglimtar, vid sidan av startspelarna. Gustav Moberg sänkte några fina poäng i andra perioden. Unge Lucas Lindh agerar knappast som någon nybörjare eller ber om ursäkt inne på planen. Viktiga detaljer som kan växa i betydelse under säsongen för laget.

Karta: Stadium arena