Debuten får Kusu att jobba ännu hårdare

Allsvenskan var ett mål och debuten ett bevis på att Manasse Kusu, 17, är på rätt väg. "Det känns som jag hänger med nu", säger mittfältstalangen.

Manasse Kusu i allsvensk miljö. Här i duell med Örebros Nordin Gerzic.

Manasse Kusu i allsvensk miljö. Här i duell med Örebros Nordin Gerzic.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-10-08 13:51

Det saknas inte spännande framtidsnamn i IFK Norrköpings trupp. 

En mittfältstrio som det både pratas och skrivs mer och mer om är Ishaq Abdulrazaq, Isak Bergmann Jóhannesson och Manasse Kusu.

Nigerianen Abdularazaq fortsätter att träna med "Peking" men kan inte värvas innan han fyllt 18.

Bergmann Jóhannesson och Manasse Kusu har nött på i bakgrunden och imponerat tillräckligt på Jens Gustafsson för att släppas ut i allsvenskan. 

Kusu debuterade hemma mot Örebro. Bergmann Jóhannesson i omgången efter mot AFC Eskilstuna (då även Kusu hoppade in).

Lägg till att Pontus Almqvist hunnit med fem inhopp den här säsongen så är det ett gott betyg till talangfabriken på Östgötaporten. 

– Det är vad jag strävat efter och kämpat för, säger Kusu. 

Talangen fyller 18 år i december och har bestämt sig för att ge fotbollen allt. Kusu hoppade av skolan och i den hellhjärtade satsningen var det en boost att få känna på allsvenskan. 

Innan debuten nätade för A-laget i cupmatchen mot IFK Timrå och känner själv att han kan hävda sig fullt ut.

– Det gick emot lite när jag kom upp hit. Man måste vinna förtroende från de äldre. Fotbollsmässigt låg jag lite efter men jag är ifatt nu. Det känns bra på träningarna och jag är redo att hoppa in. Det känns som jag hänger med nu, fortsätter Kusu.

– Förut var jag mer stillastående med bollen. I division 2 har man tid att ta emot, titta upp. Det går inte här och det går inte i division 1 heller. Det är en suverän miljö att vara i här. Det går inte få det bättre med att träna och spela med Sylvia och IFK, menar Kusu. 

Parallellt med matchandet i Sylvia och IFK:s U21-lag samt, som det blivit i höst med att sitta på bänken i A-laget, är Manasse Kusu en del av det svenska P18-landslaget.

Den här veckan inställer sig IFK-spelaren för blågul tjänst i Finland. Sverige lirar två landskamper mot Finland och Island. 

På fredag, mot Island, blir det en Peking-batalj på mitten.

– Jag mot Isak. Hoppas han är redo, säger Kusu med ett skratt. 

Längre fram i höst väntar det EM-kval för Sveriges P18-landslag som har en rad intressanta namn i truppen. Tidigare IFK Göteborg-spelaren Benjamin Nygren som idag är i Genk och Jack Lahne är fina offensiva vapen.

– Det är alltid kul med landslaget och ett riktigt bra gäng att komma till, säger Manasse Kusu. 

I Blågult. Dubbla landskamper väntar mot Finland och Isak Bergmann Jóhannesons Island.
I Blågult. Dubbla landskamper väntar mot Finland och Isak Bergmann Jóhannesons Island.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!