Östling och hennes besättnings enda förlust andra dagen kom mot just Macgregor som bara förlorat en av sina elva matcher och som har seglat färdigt Round Robin-seglingarna.

"Även i racet mot Lucy Macgregor gjorde vi det bra faktiskt, vi fick ett domslut mot oss som vi inte tyckte stämde, men domarna hade säkert rätt, och jag kan ha missförstått någonting", tycker Östling som har tre race kvar att köra på torsdagen.

"Alla poäng är extremt värdefulla. Så det ska bara bli väldigt kul att komma ut igen, det är väldigt roligt! Vi känner oss trygga med att vi vet vad vi vill göra, och att manövrarna sitter, så jag har inte en enda oroskänsla i mig", säger Östling.

Även de två övriga svenskbesättningarna går bra. Unga Johanna Bergqvist har en förlust på fem seglingar, och var den enda som slog Macgregor, medan rutinerade Marie Björling Duell vann sju av sina elva seglingar och får vänta in torsdagens resultat för att se om det räcker för kvartsfinal.

Den som dominerat VM hittills är Macgregor som klarat av vinden på 5–7 m/s på bästa sätt och vann alla sina sju matcher andra dagen.

"Vi har haft en fantastisk dag med bra väderförutsättningar. Det var viktigt för oss var att behålla farten", säger Macgregor som tycker båtarna är lite kluriga.

"Det blir en stor skillnad mellan de som seglar riktigt snabbt och de som inte riktigt får till det. I dag lyckades vi med det", säger brittiskan.