Beatrice tog enda vinsten i premiären

Tung inledning för Norrköpings SK i elitserien – men lärorikt.

Beatrice Gidlund fick en jobbig start med sitt NSK i elitserien.

Beatrice Gidlund fick en jobbig start med sitt NSK i elitserien.

Foto: Fredrik Rosander

Squash2019-10-13 15:30

För första gången sen 2001 har Norrköping ett damlag i högsta squashserien. I helgens premiär blev det dubbla förluster för Norrköpings Squashklubb. 

Att matcherna avgjordes på hemmabanorna hjälpte inte nykomlingen.

Mot Skellefteå lyckades inte hemmalaget ta ett enda game, Skellefteå vann med 4–0 efter tre raka game i samtliga fyra matcher. Beatrice Gidlund och Therese Ziedén representerade NSK här.

– Helt otroligt starkt motstånd, det är som natt och dag jämfört med division 1. Skellefteå har exempelvis utländska spelare med, som annars spelar på touren. Där hade man inte en suck, sa Beatrice.

Mot Team Göteborg på söndagen blev det lite jämnare, förlust med 1–3. 

Beatrice vann en av sina två matcher, 3–2 i game mot Heini Suomela där avgörande game slutade 11–9. 

– Riktigt jämnt och spännande. Båda var väldigt trötta i avgörande game, det var verkligen sista krafterna som gjorde att jag tog hem det. Skönt med en vinst i alla fall, sa Beatrice med ett skratt.

För Karin Hedlund blev det två raka förluster utan någon setvinst.

Trots det betydligt tuffare motståndet, och en jumboplats bland de fem lagen efter första sammandraget var NSK-tjejerna glada över att finnas med på den här nivån.

– Nu möter vi spelare som har squash som jobb, det är världens erfarenhet för oss att få spela mot några som är så duktiga. Väldigt lärorikt, sa Beatrice efter helgens dueller i Norrköpings Squashcenter.

Lagen ska möta varandra två gånger. Därefter går de fyra bästa till slutspel. Nästa sammandrag spelas i Skellefteå 9 november. Då ställs NSK mot Linköping och Stockholm.

Beatrice Gidlund fick en jobbig start med sitt NSK i elitserien.
Beatrice Gidlund fick en jobbig start med sitt NSK i elitserien.
Karta: Norrköpings Squashcenter
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!