Trafiken kan störas när resecentrum byggs

Arbetet med det tillfälliga resecentrum som nu uppförs kommer att leda till vissa trafikstörningar vecka 45. Men "tillfälligt" kan komma att betyda ganska många år.

Arbetet med ett tillfälligt resecentrum på Kolplan innebär att ett körfält stängs av vecka 45.

Arbetet med ett tillfälligt resecentrum på Kolplan innebär att ett körfält stängs av vecka 45.

Foto: Patrik Selsfors

Valdemarsviks kommun2019-11-02 16:00

Det var den 24 oktober som arbetet med ett nytt tillfälligt resecentrum på övre delen av Kolplan påbörjades. Skälet till att resecentrum flyttas från G:a stationshuset ner till Kolplan är att man vill ha det mer centralt placerat för centrumutvecklingens skull. Dessutom har Östgötatrafiken velat få bort busstrafiken på Storgatan på grund av den dåliga framkomligheten. 

Vecka 45, från 4 november, kommer byggnationen vid Kolplan dock att innebära vissa trafikstörningar. Man kommer nämligen att arbeta alldeles intill Hamngatan och stänger då av ett körfält. Trafiken kommer i samband med detta att ledas förbi av trafikvakter. 

Sammanlagt beräknas arbetet ta cirka tre veckor och enligt planen ska linjebussarna börja utgå från den nya platsen vid Östgötatrafikens nästa tabellskifte den 1 december. 

– Jag har inte hört något annat än att tidsplanen håller, säger kommunalrådet Ted Starkås (S).

Det har pratats om att detta blir ett tillfälligt resecentrum, vad innebär det?

– Tillfälligt bygglov gäller i fem år och jag ser väl att lösningen med resecentrum på Kolplan kan komma att gälla längre än så. När det gäller tänkbara alternativ för ett permanent resecentrum som vi funderat på har ett varit att riva huset på andra sidan Grytsvägen och använda den ytan, men det är förenat med ganska stora kostnader så jag ser inte att vi har möjligheter att genomföra det just nu. Tillfälligt kan bli ganska många år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!