Partiet vill se en ny tankstation på orten

En motion från Miljöpartiet vill se att ett tankställe för biogas i Valdemarsvik utreds. Det visade sig under fullmäktige finnas viss sympati, men också frågetecken kring hur motionen skulle besvaras.

Det fanns tveksamheter om hur kommunstyrelsen egentligen ställt sig till Miljöpartiets motion om utredning av tankstation för gas. Till slut ansågs motionen besvarad.

Det fanns tveksamheter om hur kommunstyrelsen egentligen ställt sig till Miljöpartiets motion om utredning av tankstation för gas. Till slut ansågs motionen besvarad.

Foto: Patrik Selsfors

Valdemarsviks kommun2019-11-25 16:00

Det är Mika Liffner (MP) som står bakom den motion som behandlades på senaste kommunfullmäktige i Valdemarsvik angående ett tankställe för biogas i kommunen. Miljöpartiet vill att det ska utredas hur och var en sådan skulle kunna placeras.

Under fullmäktigemötet blev det dock viss förvirring, eftersom lydelsen i förslaget från kommunstyrelsen var att motionen skulle bifallas, vilket kom lite som en överraskning för de inblandade.

Oppositionsrådet Per Hollertz (M) menade att det inte riktigt avspeglade den diskussion som förts i kommunstyrelsen.

– Om vi bifaller ger vi förvaltningen i uppdrag att utreda det här och det är kanske inte något vi vill göra i det här läget, sa Per Hollertz och menade att ett avslag var rimligare.

Kommunalrådet Anders Carlsson (C) höll med om att det verkar ha skett en protokollmiss och stöttade Per Hollertz förslag, men efter att V:s Jonas Andersson äntrat talarstolen svängde det igen.

– Jag ger Per Hollertz och Anders Carlsson rätt, men att avslå motionen känns knepigt, jag yrkar i stället på att motionen ska anses besvarad, menade Jonas Andersson varpå Per Hollertz replikerade att han höll med och drog tillbaka sitt avslag.

Det slutade alltså med att motionen anses besvarad vilket i detta fall innebär att "kommunfullmäktige ser positivt på motionens intentioner och uppmanar kommunstyrelsen att se positivt på en etablering när läge för detta uppstår."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!