Eurovision-sångare gör julshow i skogen

Showgruppen Mash up tar i december glitter och glamour, sång och dans och julstämning till bygdegården i Kvarnvik.

Mash up har energi  på scenen och gillar att överraska sin publik.

Mash up har energi på scenen och gillar att överraska sin publik.

Foto: Lotta Willsäter

Valdemarsviks kommun2019-11-21 12:00

Eftermiddagen är så där mörk som den kan bli i november. Från bygdegården i Kvarnvik sprids ljus från fönstren, men också vackra toner. 

Vi gläntar på dörren och ut strömmar musik och stämsång. Framme på scenen är showgruppen Mash up igång med repetition inför sin julshow i december.  

Syskonen Linn och Adam Svensson är uppväxta i Valdemarsvik och har rötterna i Hannäs. Idag bor Linn i Västertryserum och Adam i Hannäs. De frilansar och försörjer sig båda inom sång och dans och utgör tillsammans med Isabelle Ceder från Norrköping Mash up. 

–  Namnet är talande för vad vi gör. Vi mixar låtar och kör mycket medleyn, förklarar Adam Svensson. 

Till musiken läggs koreografi, rekvisita, snabba klädbyten, överraskningar, julstämning, glitter och glamour. 

–  Vi gillar att överraska publiken, säger Isabelle Ceder.

– Vi går också ut bland publiken. Vi sjunger och dansar vid borden, säger Linn Svensson som till vardags bland annat leder Joyvoice-körer i Valdemarsvik och Söderköping. 

Gruppen har gjort julshow i Småland tidigare, men ville i år satsa på en egen show i hemtrakterna. Kvarnvik- Hannäs bygdegårdsförening hakade på och tre föreställningar med julgröt och glögg bokades. 

De två första är slutsålda och bara ett fåtal biljetter finns kvar till den sista, den 15 december.

– Jätteroligt att så många vill se oss, säger Adam Svensson.

Adam är dansaren som gjort karriär i Stockholm. Han satsar på en solokarriär som sångare. Efter många år flyttade han "hem" till Hannäs och har lyckats kombinera livet på landsbygden med scenkarriär.

–  Jag trivs jättebra på landet och det går att jobba på långdistans. Ena dagen är man i Stockholm, nästa dag hemma med fåren i Hannäs.

I maj deltog han som körsångare i Eurovision i Rysslands bidrag, som kammade hem tredjeplatsen. Han har också dansat och körat i melodifestivalen.

Det är tvära kast mellan de stora scenerna och bygdegården i Kvarnvik. Men Mash up har energi och scenglädje fylla upp salen i bygdegården även under repetition. Ambitionerna är höga.

– Vi vill verkligen ge publiken en känsla av glädje och närhet, säger Isabelle Ceder.

Repertoaren är bred och rymmer låtar från 1950-talet med Elvis till Ed Sheeran, Lady Gaga och Carola. Flera julklassiker, både svenska och amerikanska finns med.

På låtlistan ryms också två av Adams egna låtar. Den senaste"I Am Yours" som är en popballad släpptes så sent som i förra veckan.

Adam Svensson rör sig mellan scenerna. I maj sjöng han  i kören bakom det ryska bidraget i i Eurovision. Nu sjunger han på hemmaplan.
Adam Svensson rör sig mellan scenerna. I maj sjöng han i kören bakom det ryska bidraget i i Eurovision. Nu sjunger han på hemmaplan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!