Det är Dagens Industri som går ut med uppgifter om att mobiltillbehörstillverkaren iDeal of Sweden är på väg att säljas.

Rådgivaren Stella EOC ska enligt tidningen ha anlitats för att sälja bolaget, samtidigt som grundarna Joachim Lindström och Filip Ummer samt ledningen ska vara kvar som delägare.

En av källorna säger till DI att tiotal bud har kommit in i auktionens första runda som ägde rum i april. Samma källa hävdar också att prislappen kan landa mellan 2–2,5 miljarder kronor.

När vi sent på måndagskvällen får kontakt med Joachim Lindström ber han att få återkomma under tisdagen.

iDeal of Sweden grundades av barndomsvännerna Lindström och Ummer 2012. Från början drevs bolaget från Joachim Lindströms garage i villan i Norrköping. Därefter har verksamheten, som omfattar accessoarer och mobila tillbehör, växt till en framgångssaga.

Bolaget omsätter nu över 400 miljoner kronor. Förutom huvudkontoret i Norrköping har företaget ytterligare kontor i Stockholm, Miami, London, Amsterdam och Tokyo. Återförsäljare återfinns i cirka 70 länder och majoritet av försäljningen sker genom företagets egen e-handel.

I höst flyttar företaget in i ett 1 600 kvadratmeter stort kontor i gamla Pub Wasas lokaler.