"Vi fokuserade på att sälja vår julshow"

Det kommunala bolaget Louis De Geer i Norrköping har vid ett tillfälle köpt marknadsplats av organisationen Tappra barn.

Kommunala Louis de Geer konsert & kongress har köpt marknadsplats av Tappra barn vid ett tillfälle.

Kommunala Louis de Geer konsert & kongress har köpt marknadsplats av Tappra barn vid ett tillfälle.

Foto: Calle Slättengren

Norrköpings kommun2019-10-31 06:00

De kommunala bolagen i Norrköping har inget samarbete med organisationen. Dock har det kommunala bolaget Louis De Geer vid ett tillfälle köpt marknadsplats av dem.

– Vi har inget samarbete med dem, vi har däremot bokat en plats och gjort en försäljningsinsats vid ett enstaka tillfälle som de arrangerade i höstas. Vi var med då vi i förväg visste att många företag skulle vara representerade på plats, vi fokuserade på att sälja vår julshow och fick ett lyckat resultat, skriver Liselotte Andersson, vd för Louis de Geer konsert & kongress i ett svar.

Har ni något krav på att organisationer ska ha ett 90-konto?

– Frågan har aldrig varit aktuell, vi arbetar inte med välgörenhet.

Tappra barn arrangerar en välgörenhetsgala i Linköping i november. Två kommunala bolag i Linköping, Tekniska verken och Linköping city airport är kategorisponsorer och satsar vardera 59 000 kronor. 

– Vi når ut till näringslivet i regionen, säger Camilla Lejon, vd för Linköping city airport.

Varken flygplatsbolaget eller Tekniska verket ställer krav på 90-konto i samarbeten. Camilla Lejon säger att samarbetspartners kan vara seriösa även utan 90-konto och att Tappra barn är ett sådant exempel.

Tekniska verken upplåter också pantknappar vid återvinningsstationer åt Tappra Barn på obestämd tid. Förra året skänkte Linköpingsborna 287 000 kronor via dem. 

– Så länge det fungerar och pengarna går till rätt saker får de fortsätta, säger Fredrik Remneblad, marknadsdirektör på Tekniska verken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!