Det är andra gången som 22-åringen fälls för bedrägeri. Redan i september 2014 dömdes hon för 34 fall av bedrägerier.

Den här gången handlar det om 19 bedrägerier. Hon lade ut jackor, klänningar, surfplattor och en mobiltelefon för försäljning på Blocket, Instagram och Facebook och fick napp från köpare. De satte in pengarna på bedragarens, eller bedragarens mammas, konto eller swishade. Sammanlagt 30 495 kronor. Men de fick aldrig varorna de betalat för.

I två fall vilseledde 22-åringen två kvinnor att leverera två klänningar, sammanlagt värda 10 150 kronor, till henne. Men hon betalade inte för dem.

Kvinnan döms nu till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst för bedrägeri. Norrköpings tingsrätt bedömer att brottslighetens straffvärde motsvarar fem månaders fängelse och att starka skäl talar för att påföljden ska bestämmas till fängelse med hänsyn till det snabba återfallet i samma typ av brottslighet. Samtidigt talar hennes låga ålder och behov av struktur i tillvaron för att det föreligger ett behov av övervakning: skyddstillsyn i kombination med 100 timmars samhällstjänst anses därför vara en tillräckligt ingripande påföljd.

Kvinnan säger att hon varken kan erkänna eller förneka gärningarna på grund av sitt missbruk.