Norrköpingsbon Bella Li har under en längre period pendlat mellan Norrköping och Stockholm där hon arbetat på en koreansk restaurang. Nu har hon slutat köpa tågbiljetter – och väljer i stället att öppna en egen koreansk restaurang i centrala Norrköping.

– Det går bra för de restaurangerna i Stockholm, så jag blev inspirerad, säger Bella Li.

Restaurangen heter Mannam, som betyder möte. Dels mellan människor och mellan smaker. Mannam, som är den första – och hittills enda – koreanska restaurangen i Norrköping premiäröppnar under onsdagen och Bella är spänd inför öppningsdagen.

Artikelbild

| Insidan av restaurangen Mannam.

– Jag ser fram emot öppningen, säger hon.

Mannam kommer att drivas av Bella och två till medarbetare som tillsammans kommer att sköta hela verksamheten, allt från tillagningen av maten till kassahantering.

Enligt Bella kommer Mannam att erbjuda den trendigaste maten just, som hon beskriver som fräsch och variationsrik. Däribland flera rätter som bibimbap, en koreansk variant på en poké bowl eller det mer och mer populära tillbehöret kimchi.

Som kund kommer man även att ha möjligheten att själva kombinera tillbehör och smaker med varandra. Restaurangen har stort fokus på take-away-möjligheter och all mat är gjord på svenska råvaror, men har den koreanska "touchen" vid tillagningen.

Artikelbild

| Korenanska smaker gjorda på svenska råvaror är ledorden.

– Maten är hemmagjord, den är äkta, säger Bella Li.

Bella säger att det har varit svårt att hitta en lämplig lokal, men att man nu äntligen har funnit en – på Västgötegatan i korsningen med Tunnbindaregatan. Och på onsdagen serveras alltså de första måltiderna.

Artikelbild

| Menyn, som innehåller typiska koreanska rätter.

– Det ska bli kul att se hur Norrköpingsborna reagerar på det.