Grossistföretaget Ahlsell – som bland annat säljer varor inom VVS, el, VA och bygg – har drygt 240 andra butiker runt om i Sverige. I Norrköping ligger man i dag på Maskingatan, men flyttar alltså snart till nya och större lokaler.

– Satsningen innebär att vi fortsatt tror mycket på den lokala marknaden i och runt Norrköping. Vi är övertygande om att kunna växa vidare i och med den här nyetableringen, säger Magnus Johansson, regionchef på Ahlsell.

Anläggningen blir över 5 000 kvadratmeter och blir då också en av de största anläggningarna som Ahlsell har i Sverige. I de nya lokalerna kommer det, förutom en stor butik, också finnas kontor med plats för 60 säljare och en stor godshantering.

Artikelbild

| Så här ser det ut vid Ericssons gamla lokaler på Kiselgatan i dag. Men till våren flyttar en ny hyresgäst in.

Kommer det här att generera några nya arbetstillfällen?

– Satsningen i Norrköping kommer inte direkt i nuläget att generera några nya arbetstillfällen, säger Magnus Johansson.

Hur kommer det sig att ni satsar när många spår att det kommer att bli lågkonjunktur?

– Vi har vuxit bra och tagit marknadsandelar inom i stort sett alla våra marknadsområden de senaste åren i Östergötland. Så vi ser detta som en långsiktig satsning, även om det pratas mycket om kommande lågkonjunktur, säger Magnus Johansson.

– Om vi ska kunna fortsätta vår utveckling, kunna tillgodose våra kunders kommande behov och stärka kraven på leverans med högsta möjliga kvalitet så ser vi detta som en helt nödvändig satsning i Norrköping, säger han.