Här är ett av företagen som kan vinna

Norrköpingsföretaget Exiso AB har utsetts till Gasellföretag. För att nomineras krävs att företaget har minst fördubblat sin omsättning.

Vice vd:n Mikael Nordén har satsat på marknadsföring.

Vice vd:n Mikael Nordén har satsat på marknadsföring.

Foto: Rizzly Reklamproduktion

Norrköpings kommun2019-10-14 16:00

Städ- och facilityföretaget Exiso AB etablerades i Norrköping redan 1990 och har tillsammans med flera andra östgötaföretag utsetts till Gasellföretag. 

– Vi fyller 30 år 2020, så det är kul att man kan få pris på senare dagar. Det var först för fyra år sedan som vi verkligen började växa, säger Mikael Nordén, vice vd på Exiso AB.

För att ett företag ska utses till Gasellföretag krävs det att det, utöver en omsättning på minst tio miljoner kronor, har minst tio anställda och att företaget minst har fördubblat sin omsättning under de senaste fyra åren. 

– 2015 bestämde vi oss för att vi skulle växa. Vi hade ett mål att dubbla omsättningen på fem år, men det gjorde vi redan efter 3,5 år, säger Mikael Nordén. 

Mindre än en procent av alla aktiebolag i Sverige uppfyller kraven för att tilldelas en Gasellutmärkelse.

– Vi hade ingen bra marknadsföring tidigare. Vi började med en marknadsplan med ny hemsida och besökte kunder och berättade hur vi jobbade. Det gav jättebra resultat. 

Vilka utmaningar har ni mött under åren? 

– Det svåra är att hitta motiverad personal, även om vi också har haft tur med personal som har velat jobba hos oss i många år. 

Vad har den ökade omsättningen lett till?

– 2015 hade vi drygt 80–90 anställda och i augusti i år hade vi 204 anställda och många av dem har varit unga, nyanlända eller långtidsarbetslösa. 

Det företag i Östergötland som haft störst omsättning och hamnar högst upp på Gasell-listan kommer att presenteras på onsdag. 

Städ- och facilityföretaget Exiso med på Gasell-lista.
Städ- och facilityföretaget Exiso med på Gasell-lista.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!