Regnet var inget som stod i vägen för de nästan 1 000 deltagarna som fick springa det fem kilometer långa loppet med 15 utplacerade uppblåsbara hinder, snarare tvärtom.

– Färgerna syns faktiskt bättre när det blir blött, säger producenten för eventet Suvi-Anni Huhtinen som arrangerar loppet för företaget Varitalent.

Alla som deltog i loppet fick från början en vit t-shirt som under 6 stationer på vägen blev allt färgrikare då funktionärer sprutade färgglatt pulver på dem. Pulvret som är gjort av majsstärkelse och är helt ofarligt delades sedan ut till deltagarna som uppmuntrades att kasta det på varandra medan de dansade till en DJ.

Artikelbild

Färgstation. Färgpulvret sprutas på deltagarana under loppet, även vid målgång.

– Man kan äta det men det smakar inget vidare, säger Suvi-Anni Huhtinen.

Det är ingen tidtagning och heller inga vinnare, eller förlorare och klarar man inte hindren kan man gå runt dem, det huvudsakliga syftet är att ha roligt enligt arrangörerna, vilket många av deltagarna verkar ha haft trots det tråkiga vädret.

– Det var svinkul, särskilt de stora hindren, säger Michaela Johansson som sprang loppet med sina vänner.

Loppet som anordnas över hela världen och som lockar nästan en halv miljon människor årligen går just nu på turné i sommarsverige där nästa stopp är Västerås.

Artikelbild

Färgpåsar. Alla deltagare får påsar emd färg för att måla varandra med.

Det här är andra året loppet anordnades i Norrköping och Suvi-Anni Huhtinen är imponerad av deltagarnas entusiasm.

– Många klär upp sig i roliga dräkter här och de verkar verkligen gå all in, vi hoppas verkligen vi kan komma hit även nästa år säger hon.