De ska träffa företag efter stora raset

Efter det stora raset vill kommunen ha hjälp med att få höra företagarnas synpunkter och förbättringsförslag.

Hans Revenhorn är samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun.

Hans Revenhorn är samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun.

Foto: Magnus Andersson

Näringsliv2019-10-11 05:00

Norrköpings kommun tappade 87 platser i Svenskt Näringslivs senaste mätning av företagsklimatet och sjönk från plats 166 till 253 av de 290 kommunerna.

På måndag i kommande vecka öppnar kommunen möjligheten att boka möte med samhällsbyggnadskontoret.

– Vi har ett antal bokningar. Vi vet att det är några som vill träffa oss, säger samhällsbyggnadsdirektör Hans Revenhorn.

Intresserade företagare kan boka dialogmöte, vid nio olika tillfällen under hösten, med honom och ställföreträdande kontorschef Anna Amrén.

– Idén är vår egen. Vi tror att det kan vara ett bra sätt. Det återstår att se. Vi ger en möjlighet till det och avsätter tid, så får vi se på resultatet. 

Tar ni det här greppet på grund av undersökningen?

– Både ja och nej. Vi är alltid intresserade av att förbättra oss och få mer kunskap, så vi får bättre underlag för ställningstaganden. När vi får en sån här indikation blir det extra angeläget att vi försöker skapa oss en så bra bild som möjligt av läget. Det hjälper inte att vi själva sitter och tycker saker och ting. Vi tror på lyssnandet och dialogen. Varje undersökning är en möjlighet att förbättra oss 

Vad kan ni förbättra?

– Det som är bra kan alltid bli bättre. Vår uppgift är att skapa mervärden för dem som bor i och besöker Norrköping. Då måste vi alltid vara lyhörda.

Något du känner att ni behöver förbättra?

– Bemötande ska vi alltid jobba med, så att den som kommer till oss får korrekt information och vägledning. Bemötande blir man aldrig färdig med.

Hans Revenhorn är samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun.
Hans Revenhorn är samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun.
Karta: Norrköpings rådhus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!