Höstplanteringen i centrum uppskattas

Rabatterna i centrala Finspång görs nu om och blir höst- och vinterfina, ett arbete som lokalborna uppmärksammar och uppskattar.

Nytt för höstplanteringen i år är att ljungen har planterats i cirklar vid Bergslagstorget.

Nytt för höstplanteringen i år är att ljungen har planterats i cirklar vid Bergslagstorget.

Foto: Linnéa Hellqvist

Finspångs kommun2019-10-13 21:00

Nu har sommaren i rabatterna i Finspång tackats av för i år och både hösten och vintern välkomnas med ny plantering på olika platser runt om i centrala Finspång. Det är bland annat vid Vallonplatsen och Bergslagstorget som rabatterna gjorts om för att passa de kommande årstiderna.

– Det är främst ljung och lite murgröna som vi har planterat, det är höstväxter, förklarar Mårten Olofsson, parkarbetare som under veckan har arbetat med den nya planteringen. 

För drygt två veckor sedan togs sommarplanteringen bort och de nya växterna började planteras. Nytt för i år är att blommorna på Bergslagstorget har planterats utifrån ett mönster.

– Det är nytt med cirklarna, förut har växterna varit i urnor. Vi tycker att det blev snyggt och sen är det kul att variera sig lite. Sen får vi se om det blir något annat nästa år, förklarar han. 

Trots att hösten är kommen och vintern närmar sig så planteras det just nu även inför våren. 

– Lökar ska också planteras, det ska vi göra nästa vecka. Det blir Narcisseae, påskliljor, som vi planterar. 

Mårten Olofsson förklarar att det har märkts av hela året att Finspångsborna uppskattar den blomster som syns runtomkring i de centrala delarna. 

– Folk har kommit fram och sagt att det är fint och pratat med oss när vi är ute och jobbar, de märker att vi gör om. Jag tycker att det är jätteroligt att de uppskattar det, det blir roligare att jobba då. 

Det har även planterats vid Vallonplatsen.
Det har även planterats vid Vallonplatsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!