Årets Finspångare 2018

Årets Finspångare 2018

Finspång Finspångs mest spännande tävling

RÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD. Mellan den 4-20 december kunde man rösta på sin favorit till Årets Finspångare 2018 bland nedan kandidater. (Klicka på namnet för att läsa mer om kandidaten).

Kandidat 1
Shanga Aziz

Kandidat 2
Sofie Karlsson

Kandidat 3
Tore Karlsson

Kandidat 4
Gunilla Jepson

Kandidat 5
Jesper Forsberg

 

Vem som blir Årets Finspångare presenteras på Seniorgalan i Finspång den 29 januari 2019. Förutom äran erhåller Årets Finspångare ett resepresentkort på 4000 kronor från Resecenter samt diplom och blommor. 

Grattis! Ni vann trisslotter!
Bland alla som nominerade kandidater vann tio personer två trisslotter var.
Grattis säger vi till:
Gerd Carlsson
Margareta Lundin
Boel Gustavsson
Carina Lindman
Anna Hellerstedt
Johakim Bergström
Birger Carlsson
Helena Johansson Silano
Joel Vållberg
Nils-Arne Karlsson

Årets Finspångare 2017

Årets Finspångare

Finspång Rekordmånga var med och röstade när Årets Finspångare 2017 skulle utses. Och vinnaren blev Rejmyrebon Birgitta Söderback som fick motta priset på Seniorgalan i Kulturhuset.

Årets Finspångare ska vara en person som har betytt eller betyder mycket för Finspång. Det kan vara för en enskild insats eller en livsgärning.

Birgitta Söderback är distriktssjuksköterskan som har levt ett helt yrkesliv med barnens bästa i fokus. Hon har följt flera generationer och hjälpt cirka 2 500 barn med deras utveckling.

– Jag har ett stort kontaktnät, i både Rejmyre och Finspång med omnejd. Jag har följt nyblivna föräldrar och deras barn upp till femårsåldern. Det rör sig ofta om flera generationer. I jobbet är det viktigt att lyssna på människor, säger Birgitta Söderback.

Här kan du läsa hela vinnarintervjun med Birgitta Söderback!

Priset delades ut på Seniorgalan i Kulturhuset den 30 januari 2018 av Folkbladets chefredaktör Widar Andersson.Här kan du läsa reportagen om alla de kandidater för 2017.

1. Per Lager
Läs reportaget om Per Lager här.

2. Birgitta Söderback
Läs reportaget om Birgitta Söderback här.

3. Bengt "Badda" Danielsson
Läs reportaget om Bengt Danielsson här.

4. Sirpa Nyman Ekholm
Läs reportaget om Sirpa Nyman Ekholm här.

5. Jens Rinman
Läs reportaget om Jens Rinman här.

Årets Finspångare 2016

Årets Finspångare

Finspång

Till värmande applåder av de cirka 160 deltagarna på Seniorgalan i Finspång fick Örjan Fritiofsson ta emot priset som Årets Finspångare 2016.

Årets Finspångare ska vara en person som har betytt eller betyder mycket för Finspång. Det kan vara för en enskild insats eller en livsgärning.

- När jag fått priser tidigare i mitt liv som brottare och friidrottare, har jag ju kunnat påverka utgången själv på ett helt annat sätt. Men den här gången har jag varit helt i händerna på de röstande Finspångsborna och att vinna en sån omröstning, känns helt galet och fruktansvärt roligt, att få den här uppskattningen, berättade Örjan Fritiofsson efter att han tagit emot priset.

Läs hela vinnarintervjun med Örjan Fritiofsson här!

Vinnaren av Årets Finspångare erhåller förutom äran ett resepresentkort på 4000 kronor hos Resecenter samt diplom och blommor.


 

Här kan du läsa intervjuerna med de sex kandidaterna:

Örjan Fritiofsson: Örjans glädjerika hjälpsamhet 

Roland Kratz: Rolle sprider glädje

Grethel Forsberg: Ökat behov av gemenskap och stöd

Björn Axelsson: Suverän expert på skidspår

Anders Oskarsson: Barnens glädje är eldsjälens belöning

Sara Hillbom: Energiknippe med enkelt motto