Insändare Vi som arbetar på Vrinnevisjukhuset har nog snart nästan vant oss vid att det tre gånger om dagen hörs rejäla smällar utanför Vrinnevisjukhuset så att knäskålarna dallrar. Det är byggarna som spränger. Vrinnevisjukhuset ska byggas om och ut och moderniseras enligt ett beslut som landstinget tog under ledning av moderater och Vrinnevilistan.

Ett hus är snart klart för invigning. Akuthuset. På bottenplan en ny akutmottagning. Våningen ovanpå innehåller åtta nya operationssalar för dagkirurgi och längst upp större lokaler för en trångbodd förlossning och även en utökning av vårdplatser för de allra minsta nyfödda. Allt detta som en följd av beslut som togs av den moderatledda koalitionen under de två föregående mandatperioderna.

Vad vill då vi Norrköpingsbor med vårt Vrinnevisjukhus de närmaste tio åren. Lunka på och se fler och fler spetsfunktioner försvinna eller komplettera akutsjukhuset med moderna akuta behandlingar som till exempel hjärtinfarktbehandling. På kontorstid finns ballongsprängning (PCI) vid hjärtinfarkt.

Återigen ett beslut som togs av den moderatledda alliansen för dryga fem år sedan. Men vi behöver ju gå vidare. De flesta medelstora städer i Sverige har nu modern hjärtinfarktbehandling med ballongsprängning dygnet runt eller också finns planer för att bygga ut verksamheten. Det är min övertygelse att även vi i Norrköping behöver starta utbyggnaden av modern hjärtinfarktbehandling dygnet runt på Vrinnevisjukhuset.

Låt hjärtat stanna i Norrköping.