Den 21-årige göteborgaren draftades av NHL-laget Washington Capitals 2014, och har varit över och tränat med farmarlaget Hershey Bears ett par gånger.

Nu är han där för andra gången i år och kommer därmed lämna en lucka i laget den närmaste veckan.

– De vill se honom ordentligt. Det var en sorts camp på sommaren och det är an annan nu. Tanken var att han skulle ha åkt lite tidigare men då hade de sitt läger inplanerat i Florida, som drabbades av orkan. Då ställde de in det och sköt på det lite grann, berättar Jonas Johnson efter onsdagsträningen.

För Vita Hästens del blir det en förlust i truppen, både till torsdagens genrep hemma mot Karlskoga och den allsvenska premiären borta mot Timrå på tisdag. Men Johnson ser fördelar också.

– Han missar premiären men jag tycker det är positivt också. Han får lära sig mycket, det är bra för honom och det kommer vara bra för oss i förlängningen.

Kan det inte bli så att han ska plockas in i någon farmarliga där?

– Nej, det är inte tanken. Han ska vara hemma innan andra matchen (hemma mot Oskarshamn nästa fredag).

I övrigt är det bara Emil Eriksson, som rehabar efter sitt skadade ledband i knäet, som inte är tillgänglig till hemmamötet med Karlskoga.

Vita Hästen fick stryk med 0–4 borta mot Karlskoga i den första träningsmatchen, och nu är det alltså revanschmöte i genrepet.

– Den insatsen i första matchen var inte så tokig ändå efter vad vi pratade om då. Vi vann skotten men var lite mjuka in på mål. Det är klart att vi gärna vill vinna nu, säger Johnson.

3–1 hemma mot Västervik senast visade upp ett Vita Hästen på gång.

– Ja, det tycker jag. Det var en jättebra första period men det stod ju ändå bara 1–1 då. Det gäller ju att vara effektiv när man är bra också. Så vi har vissa bitar som vi behöver jobba med men så kommer det ju vara fortsättningsvis i serien också. Man hittar aldrig det där perfekta utan det finns alltid något att ändra på. En serie går också lite i vågor. Oftast brukar starten vara ganska skridskostark och fartfylld. Sen brukar det mattas av något, konstaterar Johnson.

I det stora hela tycker han att laget är väl förberett.

– Killarna svarar bra på det vi pratar om och vi har kommit dit vi vill. Sen är det inte så att vi kommer bli "färdiga" vid ett visst datum. Resultat och självförtroende spelar också in. Så är det med kedjorna också, där vi alltid är öppna för förändringar. Men som det ser ut nu har vi hållit ihop dem till stora delar och det är klart att tanken är att det ska vara så.