I sin första allsvenska match på över ett år så fick David Mitov Nilsson minst sagt en hel del att göra.

Och han gjorde det dessutom minst sagt bra.

AIK:s åttasiffrigt dyra argentinske nyförvärv Nicolas Stefanelli hittade en fri yta redan efter sju minuter och hittade också en nick som mycket väl kunde ha gett ett rivstartande hemmalag ett tidigt 1–0.

Artikelbild

| Stormatch förgäves. David Mitov Nilsson storspelade i sin allsvenska comeback. Men ett snöpligt självmål grusade förhoppningarna för IFK på Friends Arena.

Räddningen där satte standarden för resten av matchen.

– Jätteskönt att komma in med en bra aktion, och igen och igen. Speciellt när man har varit borta så länge. Att få komma in och känna att det sitter och det sitter. Då känner man att det kommer gå vägen och det kändes jättebra för personlig del, sa David Mitov Nilsson, som radade upp parader genomgående i matchen.

I minut 75 fanns det dock ingenting att göra.

Vilket i sig var det snöpliga för Mitov och IFK Norrköping.

Daniel Sundgrens låga inspel gick olyckligt på en jagande Christopher Telo.

Styrningen var smärtsamt perfekt och ställde fullkomligt målvakten.

– Det är helt omöjligt att försvara sig mot sånt där. Det är en touch som ställer en helt. Inte mycket vi kan göra. Det är så jävla snöpligt.

Även om matchens enda mål var gick att kategorisera som oturligt så var det fortfarande ett hemmalag som var kraftigt spelförande mot ett IFK som chockades av den tidiga anstormningen.

Även om man hittade någon form av rytm så uteblev de riktigt vassa möjligheterna framåt för att få med sig något från det tuffa bortamötet.

Vilket i sin tur innebar att det blev en tung tredje raka förlust i allsvenskan för IFK. Och även en tappad andraplats när AIK i farten drog förbi även i tabellen.

– Vi möter bra lag och har haft lite stolpe ut. Det är ingen garanti att komma hit och ta tre poäng. Men vi fortsätter tro på vårt spel och det kommer nya matcher hela tiden. Vi är fortfarande ett bra lag och med i toppen. Det är bara att damma av sig det här, säger Mitov.

Förutom nye Stefanelli så ställdes också Mitov och IFK mot Rasmus Lindkvist, då AIK mönstrade två nyförvärv efter att transferfönstret öppnade under lördagen.

I Norrköping har det dock varit tyst på övergångsfronten – åtminstone inåt.

– Vi måste kanske värva också. Vi kan inte bara sälja våra bästa spelare och hoppas att det ska hålla. Sen har vi ett fantastiskt bra lag fortfarande. Men ska vi spela både i Europa och allsvenskan så känns det som att vi behöver en bredd, säger Mitov.

Tycker du att truppen håller för att spela på två fronter?

– Det får vi se om några veckor eller någon månad. Vi kanske reder ut det här med spelarna vi har och löser det jättebra. Men vi får se. Nu får vi ändå ett litet brejk efter torsdag och då kanske vi kan vila upp oss lite. Vi får se.