Visst kommer det gå att bada även den här veckan, men det kommer att bli blåsigt till och från. Länet drabbas i början på veckan av en västlig vind som kan göra det lite kyligt för de som vågar sig i vattnet för ett dopp. Dessutom tycks inte molnen vara på väg bort än på ett tag. Växlande molnighet väntas under hela veckan och dessutom kan det förekomma några lokala regnskurar under måndagen och tisdagen. Temperaturerna kommer hålla sig runt 20 grader på dagarna i början på veckan.

På onsdag och torsdag tar det dock fart. Då kommer en liten tillfällig högtrycksrygg och värmer upp vårt landskap med upp emot 25 grader på sina håll. Molnen håller sig dock fortfarande kvar.

Säg den lycka som varar för evigt. Redan till helgen är högtrycksryggen borta och det blir återigen ostadigt väder med vindar, sjunkande temperaturer och hot om lokala skurar.

Artikelbild

– Det blir ändå ganska fint väder fram till helgen, bara man är beredd på lite blåst i början på veckan. Sen är det här bara prognoser. Det är inte omöjligt att onsdagens och torsdagens högtrycksrygg stannar kvar, vi får se, säger Sandra Andersson på SMHI.

Om den inte gör det, kan du ge något lugnande besked för veckan efter det?

– Tyvärr inte, som det ser ut nu väntas ostadigt väder med regn som passerar av och till, åtminstone fram till tisdagen som är sista dagen jag kan se.