Insändare Svar på Gunnar Hökmarks krönika i NT 13/9

Gunnar Hökmark (M) hatar Vänsterpartiet, det blir alldeles tydligt när man läser hans uppskruvade angrepp på oss. Men den som hatar har ofta svårt att ta till sig kunskap och att göra nyktra analyser. Det märks när Hökmark sprider felaktigheter och debatterar med sina egna fördomar om Vänsterpartiet.

Putins Ryssland är en nationalistisk och auktoritär högerregim som bryter mot folkrätten när landet angriper grannländer som Ukraina och Georgien. Landet bidrar till upprustning och ökad risk för konflikter även i vårt område. Om Gunnar Hökmark hade orkat googla om Vänsterpartiets politik så hade han kunnat ta reda på att det är vår åsikt. Istället väljer han att ljuga ihop en egen historia. Tröttsamt.

Gunnar Hökmark (M) undrar om ”Löfven litar på Vänsterpartiet” och anklagar oss för att sprida (rysk) desinformation om Aurora 17 med mera.

Jag menar att det vore mera befogat att undra om Löfven litar på alliansen. Vem vill sälja ut Sveriges militära alliansfrihet? Vilka partier springer främmande makts ärenden? När USA:s försvarsminister med flera säger att Sverige inte ska skriva under avtalet som förbjuder kärnvapen på vårt territorium så tar det inte många minuter innan samma krav ställs av alliansföreträdare. Det är farligt för svensk säkerhet med sådana dubbla lojaliteter.

Alliansfrihet – i ordets samtliga betydelser – är nog bäst för Sverige.